Teater

På Teaterhögskolan i Malmö utbildas skådespelare och dramatiker på kandidatnivå, samt praktiska teatervetare under kursen Teaterns Teori och Praktik som är ett samarbete med Språk- och Litteraturcentrum i Lund. Efter avslutad kandidatexamen följer möjligheten att söka högre studier på master- samt doktorandnivå. Teaterhögskolan försöker profilera sig med långsiktigt och konsekvent upplagda utbildningar och genom nära samverkan mellan skolans olika ämnen. Skolan har nära kontakter med teatrar och andra teaterutbildningar i Sverige. Skolan har sina undervisningslokaler i centrala Malmö och förfogar även över en modernt utrustad teater för offentliga föreställningar.

Kåren på Teaterhögskolan är en sektion i Studentkårerna vid Konstnärliga Fakulteten i Malmö, SKFM, som också består av Kåren vid Musikhögskolan och kåren vid Konsthögskolan.
Kåren på Teaterhögskolan arbetar med frågor som studenträttigheter, jämställdhet, kvalitetssäkring av utbildningarna samt att vara en gemensam röst för alla studenter och att vi ska känna att vi trivs på skolan och med våra utbildningar. Kåren arbetar kollektivt för att vi ska ha den bästa studietiden vi kan få. Alla som är inskrivna på Teaterhögskolan i Malmö kan gå med i Kåren SKFM.

Som medlem i kåren får du delta vid after-schoolträffar, premiärfester och dom evenemang som kåren anordnar under året. Du får dessutom Studentkortet, som är ett rabatt- och förmånskort samt student-ID för dig som studerar vid universitet eller högskola i Sverige. Kortet ger dig en mängd olika rabatter och förmåner hos ett stort antal företag över hela landet.

Kåren har sammanlagt 49 medlemmar och styrelsen består Ht14-Vt15 av Anja Grim (Ordförande), Emma Lidskog (Sekreterare) och Lukas Orwin (Kassör).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>